Blog

 1. Interieur Wrap Folie

  Interieurfolie

  Het interieur van een andere uitstraling voorzien, is vaak een hele opgave. Het betekent vaak dat er gesloopt moet worden en er bovendien moet worden geïnvesteerd in nieuwe materialen. Muren zijn meestal nog wel eenvoudig aan te pakken, met behulp van verf of behang. Maar hoe zit dat met kozijnen, deuren en andere onderdelen van het interieur die zich niet eenvoudig laten bewerken? Behangen en schilderen is niet overal mogelijk. Interieur wrap folie biedt een perfecte oplossing. Hiermee kun je eenvoudig elk oppervlak “wrappen”. Omdat de folie zich naar het oppervlak vormt, kan vrijwel alles hiervan worden voorzien.

  Wat is interieur wrap folie precies?

  
Interieur wrap folie is een zeer hoge kwaliteit folie met een zelfklevende ondergrond. Deze folie kan worden gebruikt om tal van zaken in het interieur te wrappen. Deze techniek ken je waarschijnlijk van auto wrap. Interieur wrap folie is vergelijkbaar. Het oppervlak wordt voorzien van een laag folie in de gewenste kleur om zo een geheel nieuwe uitstraling te creëren.

  Naast interieurfolie is er ook exterior folies. Deze folies zijn geschikt voor buitentoepassingen waardoor je mooie effecten kan aanbrengen, bijvoorbeeld zuilen buitenzuilen van een marmer-look voorzien of hout-look.

  INTERIEURFOLIE HOUT LOOK

  Lees meer »
 2. ‘Flat Betty’ geliefd bij De Groot Reclame

  summa f1612 installatie uitleg

  Productiekwaliteit sterk verbeterd met behulp van Vink VTS

  Zelf was Michiel de Groot, eigenaar van De Groot Reclame in Hoorn, al overtuigd van de meerwaarde van de Summa F-snijtafel in het productieproces. De toevoeging aan het machinepark wordt ook door de medewerkers erg gewaardeerd. Ze werken graag met ‘Flat Betty’. De Summa staat er nu een jaar en de productiekwaliteit is met sprongen omhoog gegaan.

  Michiel de Groot dacht in eerste instantie zelf niet direct aan een vlakbedsnijtafel, al heeft De Groot Reclame al enkele jaren een Summa rolplotter. Rob Koopman, accountmanager bij Vink VTS in Wormerveer, opperde eens na te denken over de toegevoegde waarde van een Summa snijtafel. Koopman vertelt: “Dit bedrijf is uitermate geschikt voor de Summa F-tafel. De Groot Reclame is een allround signbedrijf dat de productie van A tot Z verzorgt voor hun klanten. Daar komen veel verschillende handelingen bij kijken, maar het gaat niet altijd om grote oplages. Hierbij is digitale afwerking een perfecte oplossing.”

  Summa f1612 geplaats bij de groot reclame

  Lees meer »
 3. Grootformaat printer

  Grootformaat printer

  Ben je op zoek naar een groot formaat printer voor professioneel gebruik, dan kun je met een gerust hart terecht bij Vink VTS. Wij zijn niet alleen al jarenlang een vertrouwd adres voor de aanschaf van kwalitatieve groot formaat printers, maar beschikken ook over alle benodigde know how om al je vragen te beantwoorden, je van meer informatie te voorzien en een passende oplossing te leveren. Je bent van harte welkom op ons kantoor, maar kunt natuurlijk ook te allen tijde telefonisch, via de mail of via live chat contact met ons opnemen.

  Wat is een groot formaat printer?


  Wat een groot formaat printer is, wordt eigenlijk al duidelijk door de naam. Een grootformaat printer wordt vooral in technische sectoren gebruikt voor het printen van (zeer) grote ontwerpen. Waar reguliere printers vaak niet groter kunnen printen van A4 of A3 formaat (A4 formaat meet 210 bij 297 mm en A3 formaat meet 297 bij 420 mm), kan een groot formaat printer zorgen voor prints op A1 formaat of zelfs A0 formaat. Ook zijn er exemplaren die nog grotere formaten aan kunnen. Een A1 printer wordt ook wel een 24 inch printer genoemd, verwijzend naar het 610 millimeter formaat, terwijl een A0 printer ook bekend staat als een 36 inch printer (914 millimeter). Formaten lopen uiteindelijk op tot wel 60 inch, waarmee ze vaak een goed alternatief zijn voor groot formaat plotters.

  grootformaat printers

  Lees meer »
 4. TrafficSupply groeide met 40% per maand en dat had nooit gekund zonder de Summa F1612

  traffic supply

  Met een groei van meer dan 40% per maand konden we een medewerker die op vakantie ging er niet bij hebben

  De aanschaf van de Summa snijplotter had geen twee maanden langer moeten duren. Achteraf zeggen ze; ‘Hadden we het maar eerder gedaan, onze levertijden zijn zoveel sneller en de afwerking is vele malen preciezer. Binnen een jaar was de plotter zeker terugverdiend.’ De Summa F1612 draagt voor een groot deel bij aan de kracht van TrafficSupply om van enkelvoudige gepersonaliseerde orders, productiebatches te kunnen maken.

  Gerrit Kingma (Senior Desktop Publisher) en Koen van Tiel (Chief Operational Excellence) vertellen vol enthousiasme over de afgelopen 2 jaar bij TrafficSupply, een bedrijf dat gepersonaliseerde verkeersborden produceert met 12 medewerkers. TrafficSupply besteedde eerder veel productiewerkzaamheden uit, maar hebben begin 2018 besloten om alles in huis te nemen waardoor ze niet meer afhankelijk zijn van externen en er nu sneller geleverd kan worden.

  Lees meer »
 5. Snijplotters

  Snijplotter

  Een grootformaat plotter is voor veel bedrijven de beste oplossing voor het in eigen huis kunnen afwerken van snijfolie, printfolie, kunststof en andere materialen. Vaak worden naast een plotter ook een grootformaat printer ingezet in de bedrijfsvoering. Een grootformaat plotter kent vele voordelen. Het is belangrijk om deze voordelen te kennen waardoor de afweging in deze investering tot zijn recht gaat komen. Vooral in de huidige tijd waarin arbeid schaars is, klanten verwachten snel geleverd te worden en kwaliteit bovenaan staat. Hiervoor biedt een grootformaat snijplotter perfecte tools, accessoires, software en oplossingen

  Wil je zelf ervaren hoe zo’n plotter werkt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij heten je van harte welkom voor een demonstratie en uitleg over de diverse plotters die wij verkopen.

  Vlakbedplotter samen met een printer


  Om het productieproces te optimaliseren en te automatiseren worden de plotter en printer vaak naast elkaar gebruikt.

  Een grootformaat kan snijden, frezen, contoursnijden of doorsnijden van groot formaat materialen, dat wil zeggen: tot een maximale breedte van 320 cm. Er zijn verschillende formaten plotters, waaronder dekstop formaten welke A3 en A4 formaat kunnen snijden. Bij Vink VTS hebben we een rollerplotter van 60 cm breed, 120 cm, 140 cm en 160 cm breed. Het materiaal wordt op een rol door de plotter heen gehaald, terwijl het mesje het materiaal zorgvuldig en secuur snijdt, en wordt vervolgend weer opgerold op een rol. Mits het materiaal alleen contour-gesneden is. Wanneer het materiaal volledig wordt doorgesneden vallen de stickers in de daarvoor bestemde opvangbak. Een grootformaat plotter is dus een machine die automatisch vormen kan uitsnijden. Wat vaak met de hand en een mesje gebeurd, kan door middel van software als Caldera en EasySign ingelezen worden.

  summa snijplotters bij vink vts

  Lees meer »
 6. BubbleFree Pro

  applicatietafel bubble free

  De Bubble Free Pro nu verkrijgbaar bij Vink VTS

  De BubbleFree Pro applicatietafel is nu te verkrijgen bij Vink VTS. De BubbleFree kent vele voordelen, de grootste daarvan is dat het een 8-uur durende klus verkort naar slechts 1,5 uur en dat het door 1 persoon te bedienen is.

  De 'vlakke' tafel is niet helemaal vlak, er zit een bolling in van 0,2 mm zodat de druk van de wals altijd evenredig verdeeld wordt. De wals is verkrijgbaar in hard en zachter rubber. De wals met hard rubber wordt voornamelijk gebruikt bij verkeersborden. De wals is zowel links als rechts gemakkelijk te bedienen en kan makkelijk door 1 persoon worden bediend.

  

De tafel is onderhoudsvrij, gelast van dik staal, klaar voor gebruik, voorzien van de Festo-pneumatiek en te verkrijgen in 3 breedtes. De breedte 218 wordt voornamelijk gebruikt in de lichtindustrie, de 168 breedte wordt veel gebruikt in de signindustrie en de 148 breedte wordt gebruikt in de industrie. De lengte van de tafel is variabel en kan gepoedercoat worden in bijna alle RAL kleuren.


  De tafels zijn voorzien van een MDF toplaag of Samsung LED-verlichting en een stevige 13 mm glasplaat. Normaal wordt de tafel geleverd met witte LED-verlichting of optioneel RGBW.

  
De tafel kan zonder meerprijs naar ieders gewenste hoogte geproduceerd worden, optioneel kan de hoogte elektrisch aangepast worden van 85-110cm zodat iedere medewerker de tafel ergonomisch kan gebruiken. Alle tafels beschikken over een stabilisator waardoor de tafel, ongeacht de ondergrond, altijd waterpas staat.

  Bubbel Free applicatietafel bij Vink VTS

  Lees meer »
 7. Transferpers

  Transferpers

  Wat is een transferpers? Een transferpers staat ook wel bekend over een hittepers. Dit vertelt direct hoe zo’n pers werkt. Hiermee kun je door middel van warmte eigen ontwerpen op diverse materialen aanbrengen door deze te bedrukken met behulp van warmte. Het heet een transferpers omdat het ontwerp met behulp van hitte wordt getransfereerd; overgebracht, dus. Dit gaat met behulp van een speciale folie.

  De werking van een transferpers kan door andere producten worden benaderd. Je kent ongetwijfeld de prints die je met behulp van folie en een strijkijzer op textiel of kleding aan kunt brengen. Zo werkt een transferpers ook, alleen een transferpers voegt hier nog een belangrijk element aan toe, namelijk druk. Door te persen ontstaat er extra druk en die druk zet in spreekwoordelijke zin de puntjes op de “i”. Het zorgt ervoor dat het ontwerp perfect wordt overgebracht. Zonder die druk, kan het namelijk gebeuren dat bepaalde plekken niet goed hechten.

  Lees meer »
 8. Applicatietape

  Applicatietape

  Applicatietape is onmisbaar bij het overzetten van gesneden ontwerpen. Als ervaren specialist op het gebied van visuele communicatie heeft Vink VTS uiteraard altijd de door jou benodigde applicatietape in huis. Echter: er zijn verschillende soorten en kwaliteiten tape leverbaar. Wat is dan de beste keuze? Mocht je dit niet zelf weten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met je mee en zorgen voor een ideale oplossing. Bij dezen vertellen wij je alvast alles wat je moet weten over applicatietape.

  Wanneer gebruik je applicatietape?

  Applicatietape wordt gebruikt om een gesneden sticker of geprint textiel over te zetten. Niet alles laat zich namelijk eenvoudig overzetten. Wat bijvoorbeeld wanneer jouw design uit meerdere losse elementen bestaat? Het is niet eenvoudig om die elementen op de juiste plaats te houden en een voor een aanbrengen is niet altijd de ideale oplossing. Zeker niet wanneer het gaat om een zeer grote hoeveelheid of zeer kleine onderdelen. Zonder behulp van applicatietape kan dit een behoorlijk tijdrovende klus zijn.

  Lees meer »
 9. Druk en bestel, TwinWorkFlow

  Twin workflow summa f1612 s2140t

  'De Twin-Workflow is echt de perfecte oplossing'

  Druk en Bestel gaat voor service en kwaliteit. Daarom wordt er gebruik gemaakt van de Twin Workflow met de Summa F1612 en de Summa S2-OPOSCAM.  Daarvoor werkten ze 5 jaar met de Summa S2-140T. Hierop werd veel materiaal contour gesneden. Het daadwerkelijke doorsnijden werd met de hand gedaan. Naast dat dit niet altijd even secuur en precies was, nam het ook veel tijd in beslag.

  In eerste instantie was de Summa tafel geen optie, want deze kon de kleine stickers niet snel genoeg verwerken. Maar nadat het probleem was voorgelegd aan Vink VTS opperden ze de optie om eens te kijken naar de Twin Workflow. Hierbij wordt er door zowel de vlakke snijtafel als de Summa S2-cam met hetzelfde, door RIP geproduceerde, 'barcode' bestand gewerkt. De camera’s lezen dezelfde geprinte punten waardoor een perfecte samenwerking ontstaat in het contour- en doorsnijden van het materiaal. ‘We begonnen met een Print & Cut Systeem, maar deze kon de productie al snel niet meer aan. Daarna wilden we in eerste instantie een XY-cutter inzetten, niet ideaal en eigenlijk te beperkt voor deze toepassing. De Twin Workflow optie is daarentegen de perfecte oplossing voor ons. Hier had Summa veel eerder mee moeten komen! Dit kon tenminste onze groei bijhouden’, aldus Mark de Lange.

  Lees meer »
 10. Summa F1832 bij Hagenaar Reclame

  'De Summa F1832 lag al vol voordat hij geplaatst was'

  Hagenaar Reclame houdt altijd haar ogen open voor nieuwe ontwikkelingen. De laatste tijd oriënteren ze zich voornamelijk op de nichemarkt ‘detailhandel’. Hierbij merkten ze al snel dat de oplages groter waren dan voorheen. Patrick Witberg, projectmanager, vertelt: ‘Wilbert kwam met het nieuws dat we de Summa vlakbed snijtafel hadden gekocht. Naar aanleiding van de showroom-uitverkoop bij Vink VTS hadden ze een mooie deal kunnen maken. Ik liep een rondje door het bedrijf en dacht; Oh nu kunnen we dat erop verwerken, en dat, en dat; wat fijn! Hij lag al vol voordat hij geleverd was.’

  Voorheen deden ze het snijwerk met de hand bij Hagenaar Reclame, maar doordat de oplages steeds groter werden werd het werk teveel. Op de eerste dag dat de Summa snijtafel geïnstalleerd was ging Patrick hem testen en was zeer positief verrast. ‘Waar we eerst 3 uur met de hand over deden, was nu door de Summa binnen een half uur gesneden. Daarbij komt dat we er niet bij hoeven te blijven, wat betekent dat we ondertussen ander werk kunnen doen.’

  Lees meer »