Blog

 1. Druk en bestel, TwinWorkFlow

  Twin workflow summa f1612 s2140t

  'De Twin-Workflow is echt de perfecte oplossing'

  Druk en Bestel gaat voor service en kwaliteit. Daarom wordt er gebruik gemaakt van de Twin Workflow met de Summa F1612 en de Summa S2-OPOSCAM.  Daarvoor werkten ze 5 jaar met de Summa S2-140T. Hierop werd veel materiaal contour gesneden. Het daadwerkelijke doorsnijden werd met de hand gedaan. Naast dat dit niet altijd even secuur en precies was, nam het ook veel tijd in beslag.

  In eerste instantie was de Summa tafel geen optie, want deze kon de kleine stickers niet snel genoeg verwerken. Maar nadat het probleem was voorgelegd aan Vink VTS opperden ze de optie om eens te kijken naar de Twin Workflow. Hierbij wordt er door zowel de vlakke snijtafel als de Summa S2-cam met hetzelfde, door RIP geproduceerde, 'barcode' bestand gewerkt. De camera’s lezen dezelfde geprinte punten waardoor een perfecte samenwerking ontstaat in het contour- en doorsnijden van het materiaal. ‘We begonnen met een Print & Cut Systeem, maar deze kon de productie al snel niet meer aan. Daarna wilden we in eerste instantie een XY-cutter inzetten, niet ideaal en eigenlijk te beperkt voor deze toepassing. De Twin Workflow optie is daarentegen de perfecte oplossing voor ons. Hier had Summa veel eerder mee moeten komen! Dit kon tenminste onze groei bijhouden’, aldus Mark de Lange.

  Lees meer »
 2. Summa F1832 bij Hagenaar Reclame

  'De Summa F1832 lag al vol voordat hij geplaatst was'

  Hagenaar Reclame houdt altijd haar ogen open voor nieuwe ontwikkelingen. De laatste tijd oriënteren ze zich voornamelijk op de nichemarkt ‘detailhandel’. Hierbij merkten ze al snel dat de oplages groter waren dan voorheen. Patrick Witberg, projectmanager, vertelt: ‘Wilbert kwam met het nieuws dat we de Summa vlakbed snijtafel hadden gekocht. Naar aanleiding van de showroom-uitverkoop bij Vink VTS hadden ze een mooie deal kunnen maken. Ik liep een rondje door het bedrijf en dacht; Oh nu kunnen we dat erop verwerken, en dat, en dat; wat fijn! Hij lag al vol voordat hij geleverd was.’

  Voorheen deden ze het snijwerk met de hand bij Hagenaar Reclame, maar doordat de oplages steeds groter werden werd het werk teveel. Op de eerste dag dat de Summa snijtafel geïnstalleerd was ging Patrick hem testen en was zeer positief verrast. ‘Waar we eerst 3 uur met de hand over deden, was nu door de Summa binnen een half uur gesneden. Daarbij komt dat we er niet bij hoeven te blijven, wat betekent dat we ondertussen ander werk kunnen doen.’

  Lees meer »
 3. Stoffeerderij Calypso kiest voor een Summa F1832

  Stoffeerderij Calypso kiest voor een Summa F1832

  Een nieuwe stap, een nieuwe investering, een nieuwe uitdaging

  Elias Admiraal neemt in de nabije toekomst Stoffeerderij Calypso over van zijn vader Theo Admiraal en pakt het direct groots aan. Na 10 jaar in Zwartsluis (Overijssel) gezeten te hebben, zijn ze in 2019 verhuisd naar een pand in Steenwijk. Vrijdag 24 mei was de grote opening van het nieuwe pand. Hier stond de Summa F1832 te stralen, evenals zijn nieuwe eigenaar.

  Bij de opening had de wethouder van economie het genoegen om de ingebruikname van de Summa F-serie computer gestuurde vlakke snijtafel voor Calypso te starten,  en Elias te feliciteren met zijn nieuwe aanwinst. De door Vink VTS geleverde Summa F1832 is volgens Elias de enige en juiste investering om de groei in de markt en de groei van de onderneming bij te kunnen houden. De Summa F-serie is bij Calypso uitgevoerd met een “high torque rotary module” (HTRM) en is hierdoor uitermate geschikt om diverse soorten textiel en (kunst)leder te bewerken. Indien gewenst kan de Summa F-Serie ook worden uitgebreid met o.a. een freesmodule, diverse snijtools, riltools en oscillerende messen.

  Lees meer »
 4. BigSign investeert in Summa F1612 om opdracht aan te kunnen nemen

  BigSign investeert in Summa F1612 om opdracht aan te kunnen nemen

  ‘Zonder deze investering hadden we de opdracht nooit aan kunnen nemen’

  Patrick en Silvia van BigSign zijn de gelukkige eigenaren geworden van een Summa F1612. Een half jaar geleden ontvingen ze een aanvraag om de volledige naamswijziging/rebranding van hoogwerker-verhuurbedrijf Gunco, naar Mateco te verzorgen. Die opdracht wilden ze natuurlijk met beide handen aanpakken! Alleen zou hun huidige machinepark het werk wat hierbij zou komen kijken, niet aan kunnen. Maar daar vonden ze wat op.

  27 jaar geleden begon Patrick samen met een vriend stickers te leveren aan kroegen. Dit was het begin van zijn carrière in de sign-branche en kan je wel zeggen dat Patrick is ‘blijven plakken’. Bij het aanmelden van zijn bedrijf bij de KvK had Patrick nog geen bedrijfsnaam bedacht. Toen de KvK-medewerkster ernaar vroeg moest hij ter plekken iets verzinnen. Patrick heeft grote voeten, dus bedacht hij als bedrijfsnaam: BigFoot.

  Lees meer »
 5. Summa en CD Design: Glasfolie-toepassingen, afgewerkt tot in de puntjes

  CD Design, gespecialiseerd in glasfolies, verhoogt hun productie en zet voet in nieuwe markten dankzij de aankoop van twee F1612 Summa vlakbed-snijplotters.

  Het bedrijf werd in 1986 opgericht en heeft twee vestigingen – Genderen en Wijk en Aalburg, in Nederland. Ze bieden gepersonaliseerde glasfolie-oplossingen voor de auto-industrie en architecturale toepassingen voor eenmanszaken en groothandelsbedrijven. CD Design beschikt over professioneel opgeleide glasfoliespecialisten, verspreid over beide kantoren.

  Hoe twee Summa vlakbed-snijplotters het verschil maken

  Na jarenlange ervaring in de sign-industrie besloot CD Design de voorspoedige weg van de glasfolie en zon- en warmtewerende folies in te slaan. Tot dan gebeurde de afwerking met de hand of met de Summa D60 rol-plotter. De glasfoliemarkt was ondertussen gestaag aan het groeien maar de folie was vaak te dik om met een rol-plotter af te werken. De aankoop van hun eerste vlakbed-snijplotter liet dan ook niet lang op zich wachten. Ondertussen is het bedrijf in het bezit van twee F1612 vlakbed-snijplotters. Eén voor elke vestiging.


  Lees meer »
 6. 3M DICHROIC

  De zelfklevende polyester DICHROIC glasfolie van 3M speelt met licht. Afhankelijk van de lichtinval en kijkhoek ondergaat de folie een bijzondere kleurverandering, van cyaan/blauw/magenta tot rood/goud.

  Dit dichroisch effect is zowel binnen als buiten van de ramen zichtbaar.

  Verkrijgbaar in de tinten Blaze & Chill.