Stoffeerderij Calypso kiest voor een Summa F1832

Een nieuwe stap, een nieuwe investering, een nieuwe uitdaging

Elias Admiraal neemt in de nabije toekomst Stoffeerderij Calypso over van zijn vader Theo Admiraal en pakt het direct groots aan. Na 10 jaar in Zwartsluis (Overijssel) gezeten te hebben, zijn ze in 2019 verhuisd naar een pand in Steenwijk. Vrijdag 24 mei was de grote opening van het nieuwe pand. Hier stond de Summa F1832 te stralen, evenals zijn nieuwe eigenaar.

Bij de opening had de wethouder van economie het genoegen om de ingebruikname van de Summa F-serie computer gestuurde vlakke snijtafel voor Calypso te starten,  en Elias te feliciteren met zijn nieuwe aanwinst. De door Vink VTS geleverde Summa F1832 is volgens Elias de enige en juiste investering om de groei in de markt en de groei van de onderneming bij te kunnen houden. De Summa F-serie is bij Calypso uitgevoerd met een “high torque rotary module” (HTRM) en is hierdoor uitermate geschikt om diverse soorten textiel en (kunst)leder te bewerken. Indien gewenst kan de Summa F-Serie ook worden uitgebreid met o.a. een freesmodule, diverse snijtools, riltools en oscillerende messen.

De Summa snijplotter biedt voor interieur- en scheepsbouwers gemak en kwaliteit bij het op maat snijden van stoffen voor o.a. het stofferen van zittingen en meubelen. Door de regelmaat in bepaalde product-bewerkingen en de vereiste kwaliteit en nauwkeurigheid van bewerkte producten heeft Calypso gekozen om een snijtafel van Summa op te nemen in de bedrijfsvoering. Daarnaast is Elias ervan overtuigd dat deze investering ook ten goede komt aan de:

-     nauwkeurigheid en constante kwaliteit
-     productie capaciteit en snellere levertijd
-     vereenvoudiging van herhaalprojecten
-     reducering foutmarge door digitale informatie

Elias is trots op het nieuwe pand: ‘Dit is een pand met vele mogelijkheden. Er is een nieuwe showroom ingericht en we hebben nu voldoende ruimte om te kunnen groeien.’ Naast de vestiging in Steenwijk heeft Calypso ook een vestiging in Capelle aan de IJssel. Calypso is gespecialiseerd in jacht- en scheepstoffering, projectstoffering en biedt maatwerk en kwaliteit. Het nieuwe pand in Steenwijk ligt aan het water en er zijn enkele aanlegplaatsen voor boten zodat er bij de vestiging gewerkt kan worden.

Wij wensen Elias en zijn team ontzettend veel plezier en succes in het nieuwe pand!