CD Design, gespecialiseerd in glasfolies, verhoogt hun productie en zet voet in nieuwe markten dankzij de aankoop van twee F1612 Summa vlakbed-snijplotters.

Het bedrijf werd in 1986 opgericht en heeft twee vestigingen – Genderen en Wijk en Aalburg, in Nederland. Ze bieden gepersonaliseerde glasfolie-oplossingen voor de auto-industrie en architecturale toepassingen voor eenmanszaken en groothandelsbedrijven. CD Design beschikt over professioneel opgeleide glasfoliespecialisten, verspreid over beide kantoren.

Hoe twee Summa vlakbed-snijplotters het verschil maken

Na jarenlange ervaring in de sign-industrie besloot CD Design de voorspoedige weg van de glasfolie en zon- en warmtewerende folies in te slaan. Tot dan gebeurde de afwerking met de hand of met de Summa D60 rol-plotter. De glasfoliemarkt was ondertussen gestaag aan het groeien maar de folie was vaak te dik om met een rol-plotter af te werken. De aankoop van hun eerste vlakbed-snijplotter liet dan ook niet lang op zich wachten. Ondertussen is het bedrijf in het bezit van twee F1612 vlakbed-snijplotters. Eén voor elke vestiging.


John de Bie, directeur CD Design, vertelt: “Tot op heden zijn we nog steeds uiterst tevreden over de aankoop van beide F1612 tafels. Ze behoren beslist tot één van onze beste investeringen ooit. Ze hielpen onze workflow te automatiseren en onze productiviteit aanzienlijk te verhogen. Daarnaast kan ons personeel nu heel wat efficiënter werken en dus meer opdrachten per dag afwerken. We kunnen dus stellen dat de mogelijkheden eindeloos zijn geworden, dankzij deze twee fantastische Summa vlakbed-snijplotters.”

Vooral de duurzaamheid van de Summa vlakbed-snijplotter systemen was een beslissende factor in de aankoop. Maar ook Summa’s vakmanschap in het vervaardigen van kwaliteitsvolle producten en hun uitzonderlijke service waren belangrijke factoren.

Zowel het Kiss-Cut, alsook het Heavy Duty gereedschap worden op beide machines gebruikt. Het Kiss-Cut gereedschap wordt gebruikt om de belettering van het eigen wagenpark te verwezenlijken. Het Heavy-Duty gereedschap wordt dan weer gebruikt om dikke glasfolie te snijden. John de Bie: “Glasfolie is een moeilijke folie om te snijden. Het gaat om transparant materiaal, dus elk minuscuul foutje is zichtbaar. Het is daarom belangrijk dat de glasfolie perfect wordt gesneden en aangebracht. De Summa F1612 vlakbed-snijplotter zal deze materie tot in de puntjes nauwkeurig afwerken en biedt ons dan ook dé ideale oplossing om de job te klaren.”

CD Design en Vink VTS

Vink VTS verzorgde zowel de verkoop als de installatie van beide F1612 vlakbed-snijplotters. CD Design heeft een lange zakelijke relatie met VTS, dat steeds op wederzijds vertrouwen en respect is gebaseerd. Volgens De Bie verliepen beide installaties vlotjes en ook de service voor en na verkoop verliep uitstekend.

Als groothandel hebben zowel Vink VTS, als CD Design hetzelfde doel voor ogen. “Hun klanten de best mogelijke oplossing en service aanbieden. Dit is ook precies waar CD Design en Vink VTS elkaar perfect aanvullen. Mocht zich een probleem voordoen dan staat Vink VTS direct klaar om te helpen. Vice versa, wanneer VTS aan een project werkt en advies nodig heeft, zullen wij dit met het grootste plezier geven. Een win-win situatie dus.”, verteld John de Bie.