traffic supply

Met een groei van meer dan 40% per maand konden we een medewerker die op vakantie ging er niet bij hebben

De aanschaf van de Summa snijplotter had geen twee maanden langer moeten duren. Achteraf zeggen ze; ‘Hadden we het maar eerder gedaan, onze levertijden zijn zoveel sneller en de afwerking is vele malen preciezer. Binnen een jaar was de plotter zeker terugverdiend.’ De Summa F1612 draagt voor een groot deel bij aan de kracht van TrafficSupply om van enkelvoudige gepersonaliseerde orders, productiebatches te kunnen maken.

Gerrit Kingma (Senior Desktop Publisher) en Koen van Tiel (Chief Operational Excellence) vertellen vol enthousiasme over de afgelopen 2 jaar bij TrafficSupply, een bedrijf dat gepersonaliseerde verkeersborden produceert met 12 medewerkers. TrafficSupply besteedde eerder veel productiewerkzaamheden uit, maar hebben begin 2018 besloten om alles in huis te nemen waardoor ze niet meer afhankelijk zijn van externen en er nu sneller geleverd kan worden.Vanaf dat moment groeide het bedrijf met meer dan 40% per maand. Begin 2018 is er een extra werknemer aangenomen om Gerrit te ondersteunen bij het productieproces. Maar toen Gerrit aangaf dat hij een maand op vakantie ging in de zomer van 2018 kreeg Koen het heel benauwd. Hoe kunnen we het werk van Gerrit opvangen? De wens voor een snijplotter was er al langer, maar na de ontwikkelingen van het afgelopen jaar wilden ze in eerste instantie nog even wachten met deze investering, alleen door die vakantieplannen en de extreme groei konden ze dat eigenlijk niet. ‘Toen kwamen we er al snel achter dat een vlakke snijtafel de ideale toevoeging was voor ons.’ Door de vele verschillende afmetingen van onze producten en de ronde hoeken zou een medewerker ongeveer anderhalve dag bezig zijn om alles met de hand te snijden. Nu met de Summa F-tafel is al het snijwerk binnen een uur gedaan, en nog secuurder ook!’, aldus Koen.

‘De groei van het bedrijf kon alleen bijgehouden worden door de aanschaf van de Summa F1612’, licht Koen toe. ‘Of we hadden meer personeel aan moeten nemen, maar dat gaat tegenwoordig niet gemakkelijk. De Summa is nooit ziek en werkt zelfstandig waardoor onze medewerkers ondertussen andere werkzaamheden kunnen doen. Hierdoor hebben we een strak productieproces kunnen ontwikkelen’ verteld Gerrit. Verder vertelt Koen: ‘Onze kracht is dat wij enkelvoudige gepersonaliseerde orders om kunnen zetten tot productiebatches, wat de efficiëntie zeer ten goede komt.’

Naast de Summa F1612 heeft TrafficSupply ook twee Mutoh TrafficJet printers staan. Alle producten die ze printen en snijden zijn reflecterend. Hiervoor hebben ze enkele speciale spotkleurinkten waardoor ze de juiste verkeersbord-kleuren direct kunnen printen. TrafficSupply produceert verkeersborden conform de Europese CE-normen, wat betekent dat ze werken met de beste kwaliteitsproducten. Deze, voornamelijk klasse 1 en 3, reflecterende folies zijn stug en dik, wat met de hand snijden zwaar maakt. Maar voor een snijplotter maakt dat natuurlijk niet uit. De kwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd door TrafficSupply. Vervolgens worden de verkeersborden gelamineerd met een ‘anti-graffiti’ laminaat die buiten tot 15 jaar mee gaat.