Hogere snij nauwkeurigheid met ADC-functie

De sleutel voor het bereiken van de perfecte afwerking; snijdiepte en mesrichting

De sleutel tot het bereiken van de ideale afwerking -nauwkeurig en diep genoeg- hangt af van de mesrichting en mesdiepte. Dit resultaat kan eenvoudig worden bereikt met Summa's geautomatiseerde dieptecontrole, een standaard functie die wordt meegeleverd met alle Summa vlakbed-snijplotters. De ADC stelt automatisch de mesdiepte en de richting van uw gereedschap in, afhankelijk van het materiaal. Met de ADC functie zal uw Summa vlakbed-snijplotter telkens opnieuw de ideale afwerking uitvoeren.

Nauwkeurigheid bepalen voorheen zonder ADC

Het bereiken van de juiste afwerking is een tijdrovend werkje. Tests worden uitgevoerd op kostbaar materiaal en de instellingen moeten iedere keer handmatig aangepast worden. Aan het einde van dit handmatige proces is de snijtool gekalibreerd en wordt er nauwkeurig gesneden, tenminste zo op het blote oog.

Nauwkeurigheid bepalen met ADC

Deze tijdrovende arbeid wordt uit handen genomen door de 'Automatic Depth Control'-functie, oftewel ADC. In het kort de voordelen van de ADC:

  • Verbetert de gebruiksvriendelijkheid van de snijplotter
  • Versnelt de verwerking van verschillende taken na elkaar
  • Laat toe het gereedschap eenvoudig en snel te wisselen
  • Biedt u een betere kwaliteit en een hoge nauwkeurigheid
De Summa ADC zorgt niet alleen voor een verbeterde afwerking, maar doordat het een standaardfunctie op de Summa F Serie is, kan de dieptecontrole automatisch en elke keer op dezelfde plek plaats vinden. Bij het opstarten van de vlakbed-snijplotter en bij elke wisseling van gereedschap zal de ADC iedere keer opnieuw automatisch kalibreren en de diepte van het mes op het juiste niveau instellen. Met de ADC aan uw zijde bestaat er geen risico dat het mes te diep wordt geplaatst en in bijvoorbeeld de transportband snijdt.

De ADC corrigeert deze afwijkingen automatisch om een rechte en nauwkeurige afwerking te bereiken. Deze correctie minimaliseert ook de slijtage van het mes en draagt bij aan een langere levensduur. De kans dat het mes afbreekt bij het snijden van een stug materiaal wordt ook geminimaliseerd omdat het mes minder wrijving heeft als gevolg van een juiste mesoriëntatie.

Uniek van Summa, automatische mesaanpassing

Een van de belangrijkste functies en uniek voor Summa's ADC is de mogelijkheid om de mesoriëntatie en de laterale offset te berekenen en te compenseren. Dit is essentieel omdat het ene mes niet zoals het andere is.  Zonder enige controle over de oriëntatie van het mes, is de kans groot dat het mes door het materiaal ploegt in plaats van het rechtdoor te snijden. Dit is vooral van belang bij het snijden van harde of stugge materialen waar het risico op het breken van uw mes groter is. Ook kan de oorsprong van het mes zonder de correcte instelling meer naar links of naar rechts staan, wat de nauwkeurigheid van elke afwerking sterk vermindert.

Eenvoudig snijden

De automatische dieptecontrole-functie draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid die een Summa vlakbed-snijplotter u biedt. Samen met de andere functies zoals automatische gereedschapherkenning, barcode-workflow, eigen ontwikkelde software (Summa GoProduce) en nog veel meer, optimaliseert Summa uw productieproces.

Summa ADC functie verbeterd en automatiseerd nauwkerurigheid snede

  

De ADC-functie wordt tegenwoordig standaard geleverd op de Summa tafels. Beschikt uw Summa nog niet over deze optie? Of wilt u meer informatie over deze optie? Informeer dan bij Vink VTS, we helpen u graag.

Mail naar Paul Sibie of bel naar 075 - 6470670

Gepubliceerd op: 22 Nov, 2019