Alle types grootformaat printers op een rij: van Vlakbed tot DTF

Eco-solvent roll-to-roll printer

Een solvent roll-to-roll printer print met eco-solvent inkt. Dit type is het meest geschikt om te printen op materiaal voor buitentoepassingen, zoals zelfklevende folie en spandoeken. De kleurechtheid van de inkt is een belangrijke eigenschap, omdat het goed is bestand tegen fading/UV-verkleuring door de zon. Hierdoor zijn de eindproducten van deze printer flexibel en weersbestendig.

Bekijk hier onze Eco-solvent printers

Resin roll-to-roll printer

Dit roll-to-roll systeem print met water-based inkt waardoor deze printer milieuvriendelijker print. De resin printer heeft een groot mediabereik en is geschikt voor bedrukking op een breed gamma van ondergronden. Van zelfklevende folie, stickers en (behang)papier tot sterk materiaal zoals textiel in de vorm van roll-up banners en canvas.

Bekijk hier onze Resin printers

Roll-to-roll UV-printer

Een roll-to-roll UV-printer print met UV-inkten die direct droog zijn. Met deze printer kun je op ongecoate, flexibele ondergronden printen. Ook kun je hiermee spotvernis printen. Roll-to-roll UV-printers zijn verkrijgbaar van 75 cm breed tot 3,20 meter breed. Deze printers kunnen heel mooi dubbelzijdige raamstickers printen. Ook op donkere ondergronden is dit een goede techniek.

Bekijk hier onze UV printers

Sublimatie roll-to-roll printer

Een sublimatie roll-to-roll printer print met sublimatie-inkt op speciaal sublimatiepapier. De bedrukking wordt vervolgens altijd in combinatie met een transferpers of kalander gedrukt op een witte polyester of polyester/katoen ondergrond. De sublimatie-inkt is water-based en daardoor beter voor het milieu en de bedrukking dringt na het transfereren in de ondergrond en wordt één met het materiaal.

Bekijk hier onze Sublimatie printers

Vlakbed UV-printer

Deze printer met UV-technologie print met UV-inkt. Hierdoor kun je op donkere ondergronden mooi printen. Ook kun je met deze printer spotvernis toepassen. Vlakbed printers zijn in diverse formaten verkrijgbaar. Een klein model is ideaal voor het printen op materiaal tot 20 cm hoogte, zoals relatiegeschenken. Een groot model kan panelen tot 8 cm hoog bedrukken, zoals deuren en makelaarsborden. Dit kan op de meeste (ongecoate) ondergronden, zelfs RVS en glas.

Bekijk hier onze Vlakbed printers

DTG printer

DTG betekent Direct-to-Garment, waarbij je met water-based pigmentinkt rechtstreeks op geconfectioneerd katoen print, zoals t-shirts. Deze printer gebruik je altijd in combinatie met een transferpers of een droger om de bedrukking te fixeren. De DTG printer heeft als voordeel dat je een kleine hoeveelheid prints full colour kunt bedrukken (one offs) en wordt vaak gebruikt bij een beperkte oplage van unieke prints. Het printen van transfers maakt deze printer multifunctioneel.

Bekijk hier onze DTG printers

DTF printer

DTF staat voor Direct-to-Foil. Met water-based pigmentinkt print je kant en klare transfers (m.u.v. sublimatie transfers), die vervolgens met een transferpers op bijvoorbeeld bedrijfskleding of sportkleding gedrukt worden. Ook de DTF printtechniek is milieuvriendelijker door de water-based inkt.

Bekijk hier onze DTF printers