Energielabel C haalbaar met glasfolie

De zon geeft ons veel energie en dat is heerlijk, maar er zijn ook nadelen. Sommige ruimtes worden bijvoorbeeld bloedheet na een paar uur zon op de ruiten. En die felle schittering kan ook enorm in de weg zitten.

Bespaar met zonwerende glasfolie

Naast de mogelijke energiebesparing, omdat de airco in de zomer minder hard hoeft te werken, zijn de voordelen van het toepassen van een zon- en warmtewerende raamfolie uiteenlopend. Zo zorgt het voor een beter comfort door warmtereductie achter het glas, minder of geen schittering van invallend zonlicht, UV-filtering en meer privacy door minder inkijk.

Raamfolie verlaagt het energielabel

Ons klimaat warmt op en daardoor is de markt van windowfilms (raamfolie) de laatste jaren enorm gegroeid. Steeds meer bedrijfstakken zijn geïnteresseerd in het verkopen en aanbrengen van zonwerende folies. Daarnaast moeten sinds 1 januari 2023 alle bestaande kantoorgebouwen in Nederland minimaal energielabel C hebben. Zonwerende raamfolie kan helpen om deze sprong in het energielabel te maken. Er zijn verschillende routes om deze sprong te maken en de inzet van glasfolie is er een van om deze bijdrage te kunnen leveren. De wereld van glasfolies is voor veel signmakers nog onbekend terrein, terwijl hierin veel additionele handel is te vinden bij bestaande klanten.