Kozijnen en gevels verven met folie

Facade folie of kozijnfolie is een hoogwaardige gegoten folie, speciaal ontwikkeld voor toepassing op kunststof of aluminium kozijnen en gevelpanelen. Kozijnfolie is het perfecte alternatief voor verf doordat je minder afhankelijk bent van de ondergrond en weersomstandigheden. Ook is er bij het gebruik van facade folie geen sprake van geuroverlast of stof en je hoeft geen rekening te houden met een droogtijd. Je kunt het dus direct plakken. Facade folie is een mooie, snelle en kwalitatieve oplossing.

Kozijnfolie met geavanceerde eigenschappen

De extra sterke high tack lijm van de facade folie garandeert een uitstekende hechting op diverse soorten ondergronden. Van kunststof tot aluminium en volkern gevelpanelen tot gecoat en ongecoat metaal. Hierbij is één laag folie voldoende, omdat de kleur van de facade folie meteen dekkend is.


De eigenschappen van de meest geavanceerde grondstoffen en pigmenten zorgen ervoor dat facade folie / kozijnfolie tot wel 10 jaar UV-bestendig is. De echtheid van de kleur blijft tot een decennium behouden.


Standaard RAL-kleuren facade folie 

Facade folie is in meerdere standaard RAL-kleuren te bestellen waarbij je kunt kiezen uit een glanzende en satin uitvoering. Door de ruime keuze van kozijnfolies leent het zich bij uitstek voor het renoveren van kozijnen, deuren en overige gevelpanelen. Je creëert eenvoudig een nieuwe look met een andere kleur zonder gebruik van verf.

 

 

Facade folie plakken

Steeds meer kunststof of aluminium gevelelementen worden vernieuwd met facade folie. Een grote en lucratieve markt, want heel veel panden met kunststof of aluminium kozijnen en gevelpanelen zijn verkleurd, verkrijt of verkalkt. Een zelfklevende ‘verflaag’ door toepassing van kozijnfolie blijkt een mooie, snelle en kwalitatieve oplossing. Daarom heeft Avery Dennison speciaal voor gebouwen een zeer duurzame folie ontwikkeld: Avery Dennison Facadefilm.

 

Facade folie is handzaam en eenvoudig te verwerken door iedere ervaren schilder en folie installateur. Is een uitgebreide garantie die verstrekt is door de folie fabrikant, verplicht voor jouw project? Dan is het bezit van een officieel certificaat van belang.