Succesvolle officiële opening Training Center

Training Center in Wormerveer geopend


In 2020 sloegen Vink VTS en Appcademy de handen ineen voor de realisatie van een trainingsruimte voor merkonafhankelijke folie- en behangapplicatie in Wormerveer. Nu de outillage compleet is, was het tijd voor een feestje. Vrijdag 12 mei was de officiële opening.

Ze noemen het zelf het grootste Training Center op het gebied van foliemontage in Europa. “En ik heb in mijn loopbaan heel wat trainingsruimtes gezien”, aldus Dennis de Haan van Appcademy, een van de twee participanten. “Dat had ik ruim tien jaar geleden, toen wij met onze activiteiten in Loosdrecht startten, niet kunnen bevroeden.” Met vierhonderd vierkante meter beslaat het Training Center in Wormerveer dan ook een behoorlijke oppervlakte. Maar het meest indrukwekkend zijn de vele opstellingen van objecten en ondergronden waarop de cursisten de geleerde vaardigheden in de praktijk kunnen oefenen. Van een vijftal auto’s, geprofileerde zijkanten van bestelbussen, Porsche-bumpers (voor PPF), een gevelplein met verschillende typen beglaasde kozijnen, (keuken)kasten en meubels (voor interieurfolie) tot een wandopstelling om naadloos behang op aan te kunnen brengen. Het is allemaal aanwezig. “We kunnen iedereen hier optimaal faciliteren.”

Kennis delen folie montage

Samen met Edward van Ravenswaaij, general manager van Vink VTS, hield De Haan voor de officiële openingshandeling een korte speech in aanwezigheid van diverse Vink VTS-medewerkers, Appcademy-trainers en vertegenwoordigers van enkele signopleidingen, waaronder het Horizon College uit Noord-Holland en het Deltion College in Zwolle. Van Ravenswaaij: “We hebben het hier over kennis delen. Daarom willen we ook het onderwijs bij dit Training Center betrekken. We moeten met z’n allen ons uiterste best doen om te investeren in kwaliteit en vakbekwaamheid.”


De officiële openingshandeling bestond uit het doorsnijden van een deur van folie, waarbij Van Raavenswaaij en De Haan werden geassisteerd door John Overbeek en Chris Klok van Vink VTS, die beiden ontzettend veel hebben gedaan om het Training Center fysiek te realiseren. De Haan: “Het enthousiasme van Chris is eigenlijk de reden dan wij hier vandaag met z’n allen staan. Ga je met Chris praten, dan is de sky de limit. Dank voor de ontelbare brainstormmomenten.”

Merkonafhankelijk

Tijdens de coronaperiode is het Training Center volledig getest en geoptimaliseerd. Daarom was het nu tijd voor een officiële opening, vonden de twee initiatiefnemers. De verdeling is simpel: Vink VTS levert de ruimte en de middelen, Appcademy de expertise, trainingsmethodes en de trainers. Kenmerkend is dat de trainingen volledig merkonafhankelijk worden gegeven, zodat de cursisten met allerlei soorten materialen en merken kunnen kennismaken. “We merken dat er een grote behoefte is aan applicatietraingen die niet gekoppeld zijn aan een merk of een leverancier. Ja, cursisten werken dus ook met folies die niet in het programma van Vink VTS zitten. Er worden hier geen merkpraatjes gehouden, maar onafhankelijk advies en kennis gedeeld.”

 

Dat is ook de reden voor de onafhankelijk naam ‘Training Center’ en de oranje huisstijlkleur is een mix van die van Vink VTS (geel) en Appcademy (rood). Maar ene de hand wast natuurlijk wel de andere. Zo is het voor de positionering van Vink VTS niet verkeerd om aan een initiatief als dit Training Center verbonden te zijn, beaamt Van Ravenswaaij. En de Experienceruimte, met allerlei voorbeelden van interieurdecoraties, en de showroom met machines zitten vlak om de hoek bij de entree van het gebouw in Wormerveer.

 

Veelzijdig folie training aanbod

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de aanwezigen in gesprek gaan met verschillende experts die aan het Training Center zijn verbonden en demonstraties gaven. Tevens kon men kennisnemen van het veelzijdige aanbod van de twee partners. Het aanbod bestaat ondermeer uit meer dan tien unieke Appcademy-trainingen. Ook zit sinds kort een training Colour Management in het programma dat wordt gegeven door Marcel van Someren, de ‘kleurenspecialist’ van Vink VTS.


Aanmelden voor een training kan via de website van Appcademy of via de Vink VTS trainingen pagina.


Artikel: Sign+ Magazine (origineel)
Auteur: Wouter Mooij