Bescherm de autolak met Paint Protection Film

Lak bescherming met Paint Protection Film

 

Tegenwoordig zijn er ook zeer hoogwaardige folies die speciaal gemaakt zijn om de lak van de auto nog beter te beschermen tegen mechanische beschadigingen. Dat noemen we Paint Protection Film (afgekort PPF) oftewel lakbeschermingsfolie. Dit zijn transparante folies die je niet ziet op de ondergrond en ze zijn dikker en sterker dan de gekleurde wrapfolies. Ook hebben deze folies de speciale eigenschap dat ze zelf helend/herstellend zijn bij beschadiging. Als er een kras in de PPF komt, dan trekt het materiaal zichzelf (door verwarming) weer samen en is de kras niet meer zichtbaar.

Deze materialen worden vaak toegepast op exclusieve voertuigen of in combinatie met wrapfolie om juist deze folie extra te beschermen op de plekken die gevoelig zijn voor beschadiging. Daarnaast bescherm je niet alleen de lak van de auto, ook de glans wordt intenser. De folie is trouwens ook als matte folie verkrijgbaar.

 

Wrappen met PPF

Het wrappen met PPF is een vak op zich, omdat deze folies anders verwerken dan carwrap folie. Het is daarom belangrijk dat je de techniek beheerst voordat je hiermee aan de slag gaat. PPF wordt namelijk nat aangebracht met speciale vloeistoffen (slip en tack solutions). De folie is dikker en ook de afwerktechnieken verschillen ten opzichte van andere films. Wil je Paint Protection Film gaan aanbieden? Denk dan eerst na over het volgen van een geschikte PPF training, want dat is echt een must.