De 4 voordelen van zonwerende glasfolie

Ons klimaat warmt op en daardoor is de markt van raamfolie (windowfilms) de laatste jaren enorm gegroeid. De zon geeft ons veel warmte en energie. Dat vinden we heerlijk, maar soms kan deze warmte te veel worden en ervoor zorgen dat bepaalde ruimtes oncomfortabel heet worden. Daarnaast kan de felle schittering van de zon hinderlijk zijn. Gelukkig is er een oplossing: zonwerende glasfolie. Deze raamfolies hebben meerdere voordelen die we in deze blog uitlichten.

 

1. Warmte en licht reguleren

Zonwerende glasfolie op ramen reguleert warmte en licht. De warmte wordt aanzienlijk vermindert en de folie zorgt voor een comfortabele en behaaglijke ruimte, zelfs in de zomer. Het verschil is vrijwel direct merkbaar met deze simpele, maar zeer effectieve oplossing.

 

2. Bespaar energie

Ook houdt zonwerende raamfolie het zonlicht buiten en absorbeert het de zonne-energie voor een prettig binnenklimaat. Dit heeft als voordeel dat de airco in de zomer minder hoeft te werken en dat leidt tot een besparing op de energiekosten.

Zonwerende folie, glasfolie, raamfolie, zonwerende glasfolie, windowfilms, architectural windowfilm Zonwerende folie, glasfolie, raamfolie, zonwerende glasfolie, windowfilms, architectural windowfilm

3. Veiligheid en privacy

De stevige glasfolies op de ramen houden glassplinters bij elkaar als de ruiten breken. Dit is niet alleen veiliger, maar ook gemakkelijker schoon te maken. Bovendien zorgt de zonwerende folie voor privacy door het voorkomen van inkijk.

 

4. Onderhoudsvriendelijk

Onze zonwerende folie van Madico wordt geleverd met maar liefst 10 jaar garantie en het schoonmaken met een milde oplossing is voldoende.

 

Zonwerende folie, glasfolie, raamfolie, zonwerende glasfolie, windowfilms, architectural windowfilm

 

Wetgeving energielabel

Naast deze voordelen voor individuele huishoudens kan zonwerende folie ook helpen om energielabels van kantoorgebouwen te verbeteren. Sinds 1 januari 2023 moeten bestaande kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben. De inzet van zonwerende folie kan hier absoluut een bijdrage aan leveren. Wil jij ook de slag met zonwerende folie, maar ben je nog niet in het bezig van de juiste kennis en ervaring? Vraag vrijblijvend informatie aan voor de training Architectural Windowfilms of meld je direct aan.