Alle ins & outs over carwrapping, fleet wrapping, PPF, toolbox

Wrapping is de techniek waarbij je auto’s of andere voertuigen voorziet van een nieuwe kleur of print met speciale folie. Carwrapping is het duurzame alternatief voor overspuiten met lak. Het voordeel van verwerken met folie is dat deze na onbepaalde tijd weer verwijderd kan worden zonder dat de originele lak aangetast wordt. Sterker nog, de originele lak wordt volledig beschermd door de carwrap folie. Tegelijkertijd biedt de wrapping folie bescherming tegen vuil, steenslag, krassen en verkleuring.

De mogelijkheden van carwrap

Carwrap folies maakt het mogelijk om een voertuig in elke gewenste kleur te wrappen. Je kunt de auto personaliseren of voorzien van exclusieve kleuren die in lak niet verkrijgbaar zijn. Vooral matte afwerkingen, metallic kleuren en color flow (pschedelic) kleuren zijn erg populair. Dit zijn kleuren met color changing eigenschappen, die onder een andere lichtinvalshoek van kleur veranderen. Er zijn talloze kleuren beschikbaar, afgestemd op de laatste trends en ontwikkelingen in de auto tuning. Ook deel-wraps zijn populair, waarbij specifieke onderdelen van de auto zoals het dak of de spiegels bekleed worden.

carwrap, wrapping, carwrapping, ppf, paint protection film, wrap tolls, carwrappen, fleetmarketing, printmedia, mat, metallic, colorchange carwrap, wrapping, carwrapping, ppf, paint protection film, wrap tolls, carwrappen, fleetmarketing, printmedia, mat, metallic, colorchange

Ideaal voor bedrijfsauto’s wrappen 

Wrapping is de ideale oplossing voor bedrijven met een eigen huisstijl en de (lease) auto’s in die kleur willen veranderen. De auto laten spuiten terwijl het geen populaire kleur voor de autohandel is, is onverstandig. In plaats hiervan kun je de auto’s in een neutrale, goed verkoopbare kleur aanschaffen en met folie in de kleur(en) van de huisstijl laten wrappen. Wanneer de lease termijn er op zit, kan de folie weer zonder problemen verwijderd worden. Hierdoor kan de auto met originele kleur weer de handel in. Dit scheelt bedrijven en fleetowners erg veel geld.

 

Carwrap folies kunnen ook gecombineerd worden met printmedia voor de belettering van een reclame-uiting op de auto. Teksten en logo's kunnen uit de snijfolie worden gesneden en op de wrapfolie worden aangebracht voor een combinatie van carwrap en belettering. Bij het gebruik van echte foto afbeeldingen als reclame-uiting kan speciaal ontwikkelde wrapfolie geprint worden met een full colour afbeelding op een grootformaat printer. Hierdoor krijgt de auto een geheel eigen en opvallende uitstraling. Dit wordt een livery genoemd.

 

carwrap, wrapping, carwrapping, ppf, paint protection film, wrap tolls, carwrappen, fleetmarketing, printmedia, mat, metallic, colorchange

 

Bescherm de lak met Paint Protection Film

Tegenwoordig zijn er ook zeer hoogwaardige folies die speciaal gemaakt zijn om de lak van de auto nog beter te beschermen tegen mechanische beschadigingen. Dat noemen we Paint Protection Film (afgekort PPF) oftewel lakbeschermingsfolie. Lees meer over PPF in onze blog 'Bescherm de autolak met Paint Protection Film'.

 

carwrap, wrapping, carwrapping, ppf, paint protection film, wrap tolls, carwrappen, fleetmarketing, printmedia, mat, metallic, colorchange