De 11 meest gestelde transfer vragen

Antwoord op de meeste gestelde Transfer vragen

Dit zijn de antwoorden op de transferpers vragen die je opzoekt. Makkelijk en snel te vinden op één plek. Staat je antwoord er toch niet tussen? Bekijk dan onze Transferpers blog berichten of download onze Yellow Paper via 'Mijn Account'.

1. Welke temperatuur transferpers?

De temperatuur instellingen van de transferpers verschillen per productie. Bij elke transfer wordt gebruik gemaakt van 3 parameters: temperatuur, tijd en druk. Deze parameters kunnen per type transfer en ondergrond verschillen, maar moeten wel perfect op elkaar worden afgestemd voor een optimale bedrukking. Check de tabel onderaan deze pagina voor een overzicht per textieltransfer. 

2. Hoe lang moet je flex (of flock) persen?

De parameters temperatuur, tijd en druk kunnen per type transfer en ondergrond verschillen, maar moeten wel perfect op elkaar worden afgestemd voor een optimale bedrukking. Check de tabel onderaan deze pagina voor een overzicht van de flex en flock textieltransfer folies.

 

3. Wat kun je allemaal doen met een transferpers? 

Wat is een transferpers? Met een transferpers kun je door middel van hitte en druk een transfer (beeld) overbrengen op een ondergrond. Transferpersen zijn leverbaar in veel verschillende afmetingen en uitvoeringen. Een vlakke pers voor textiel en andere vlakke ondergronden, een cap-pers voor petjes, een mokken-pers voor drinkbekers en een ballen-pers voor ballen. Er is zelfs een onderplaat voor het bedrukken van schoenen.

4. Wat is de beste transferpers?

Een goede transferpers heeft een degelijke onderplaat en kun je met gemak vervangen voor een plaat met een andere afmeting. De onderplaat dient volledig vlak te zijn voor een optimaal eindresultaat. Laat je niet verleiden door een goedkope pers via internet, goedkoop is vaak duurkoop.

Wij hebben verschillende typen transferpersen in ons assortiment van diverse merken, zowel manueel als pneumatisch. Er zijn transferpersen in alle prijscategorieën en met een lage investering kun je al aan de slag. Bekijk ons volledige aanbod in de webshop of vraag advies aan Hans via 075 - 6470654.

5. Kan transferpapier in elke printer?

PMS of full colour transfers worden gemaakt met professionele digitale printers. Voor het printen van sublimatiepapier heb je een speciale sublimatieprinter nodig. Wij adviseren je graag over de geschikte printer voor jouw transferbedrukkingen, bijvoorbeeld van de toonaangevende merken Roland en Epson.

6. Op welke temperatuur moet je sublimeren?

Bij een sublimatietransfer wordt de print door een temperatuur van +/- 200°C in de polyester ondergrond opgenomen en wordt één met de vezel.

7. Hoe sublimeer je een t-shirt?

Bij de sublimatie transfertechniek maak je gebruik van sublimatiepapier en op watergebaseerde inkt. Er wordt op sublimatiepapier in spiegelbeeld geprint. Bij een temperatuur van +/- 200°C graden wordt met behulp van een transferpers of kalander het pigment omgezet in gas (ook wel vergassing genoemd) en wordt het gesublimeerd in de ondergrond. Dit kan alleen op kunststof en 100% polyester. Wit als ondergrond is hiervoor de meest geschikte kleur.

De polyestervezel zet zich rond de 200°C graden open en zuigt vervolgens de inkt op. Bij het afkoelen gaan de vezels weer dicht waardoor het pigment onderdeel wordt van de vezel. Doordat de print onderdeel wordt van de ondergrond, blijven de kleuren mooier dan bij een gewone print.

8. Kun je flex op hout persen?

Er zijn verschillende harde ondergronden waar flex op hecht, waaronder hout. Het is de moeite waard om dit uit te proberen.

9. Welke kant moet boven bij flex?

De gekleurde rollen flex hebben de lijm aan de bovenkant en moet in spiegelbeeld worden gesneden. De printbare flex heeft de lijm op de drager en moet je gewoon leesbaar printen en snijden en met speciale applicatietape overbrengen op textiel.

10. Kun je elke stof sublimeren?

Nee, transfereren door middel van sublimeren kan alleen op kunststof en 100% polyester.

11. Heb je een speciale printer nodig voor sublimatie?

Ja. Voor sublimatieprints heb je een speciale printer, inkt, papiersoort en een transferpers nodig. De transferpers verhit de sublimatieinkt en de ondergrond zodat het van het papier verdampt en zich hecht aan het product. Bij een temperatuur van ongeveer 200°C graden wordt met behulp van een transferpers of kalander het pigment omgezet in gas (ook wel vergassing genoemd) en wordt het gesublimeerd in de ondergrond.