LET OP: Vandaag (20-5) zijn wij gesloten i.v.m. Pinksteren. Morgen staan wij weer voor je klaar.

Wrapping

Met de merken 3M, Avery Dennison, Mactac, Metamark en KPMF hebben wij dé toonaangevende merken voor carwrapping in huis. Carwrap folies zijn met name geschikt om auto’s en bestelbussen geheel of gedeeltelijk in te pakken en zo een unieke kleur en look te geven. Carwrap film is bij ons beschikbaar in glans, mat, satin, brushed, carbon en velerlei metallic kleuren. Paint Protection films of anti-steenslagfolie zorgen voor bescherming tegen schade.
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina

1-20 van 435 artikelen

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina

1-20 van 435 artikelen

Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn de mogelijkheden van carwrap?

Er zijn meerdere redenen denkbaar waarom je een auto kunt laten wrappen. Meest voor de hand liggende reden om je auto te wrappen is om de auto een andere kleur te geven met folie in plaats van het overspuiten met een lak. Het voordeel van werken met folie is dat deze na onbepaalde tijd weer verwijderd kan worden zonder dat de originele lak aangetast wordt. Sterker nog, de originele lak wordt volledig beschermd door de carwrap folie. Die komt er dus weer als nieuw onderuit op het moment dat je de folie verwijderd. Dus naast de auto een nieuwe kleur geven, geeft het ook bescherming van de originele lak tegen vuil, steenslag, krassen en verkleuring. Onze carwrapfolie merken zijn 3M, Avery Dennison, Mactac en KPMF.

Carwrap films

Met carwrap films is het mogelijk om een auto in een exclusieve kleur te laten wrappen waarin de auto vanuit de fabriek niet geleverd kan worden. Dat is een vorm van personalisering van de auto. Vooral wraps in een matte afwerking of een metallic kleur met matte afwerking zijn tegenwoordig erg populair en ook de colorflow of psychadelic kleuren worden veel toegepast om je auto echt opvallend te maken. Dit zijn kleuren die onder een andere lichtinvalshoek, van kleur veranderen. Kortom, folies met colorchanging eigenschappen. Daarnaast zijn er talloze trendy folie kleuren die veelal afgestemd worden op de laatste ontwikkelingen in de autotuning, mode en interieurbranch. Erg populair zijn ook de zo genaamde deel-wraps waarbij bepaalde onderdelen van auto’s van folie voorzien worden. Denk daarbij aan het dak of de spiegels. De termen dakwrap en spiegelwrap hoor je steeds vaker voorbij komen.

Bedrijfsauto's wrappen

Carwrappen is een fantastische oplossing voor bedrijven die een eigen huisstijl kleur hebben en hun (lease) auto’s in die kleur willen veranderen. De auto laten spuiten terwijl het geen populaire kleur voor de autohandel is, is onverstandig. In plaats hiervan kun je dan je auto’s in een neutrale, goed verkoopbare kleur aanschaffen, en met folie in je eigen kleur laten wrappen. Als de lease termijn er op zit, verwijder je de folie en heb je gewoon weer een zwarte of zilver metallic auto die zo weer de handel in kan. Dit kan bedrijven en fleetowners erg veel geld schelen.

Carwrap en belettering

Ook kan de vinyl wrap gecombineerd worden met een reclame uiting d.m.v. teksten en/of logo’s die uit belettering folie gesneden worden en op de wrapfolie worden aangebracht. Daarmee heb je dan een combinatie van carwrap en belettering.

Zelfklevende printmedia

Indien echte foto afbeeldingen gebruikt worden als reclame uiting dan is het ook mogelijk om speciaal daarvoor ontwikkelde wrapfolie te printen met een full colour afbeelding op een grootformaat printer en daar een auto mee in te pakken. Dit geeft dan dezelfde voordelen als het werken met een volledig gekleurde wrapfolie.

Carwrap training

Er is dus veel mogelijk met car wrap folie en de voordelen van het gebruik zijn groot. De montage van deze producten is beslist vakwerk en vereist training en veel ervaring. Het is immers van het grootste belang dat de folie monteur, ofwel de wrap specialist, bekend is met de materialen waar hij of zij mee werkt en bekend is met de eigenschappen waarover deze folies beschikken. Er komt veel bij kijken om uiteindelijk een hoogwaardig resultaat neer te zetten en daarbij is de voorbereiding ofwel surface preparation van de montage en de keuze voor het gereedschap, de tools, vaak net zo belangrijk als het wrappen zelf. Gelukkig zijn er diverse partijen die op dit gebied opleidingen en trainingen verzorgen, waaronder een aantal vooraanstaande folie fabrikanten die hun eigen trainingen aanbieden, vaak in eigen training centra. Zo hebben folie fabrikanten als Avery Dennison, 3M en Mactac, bekende aanbieders van wrapfolies, hun eigen verwerkingsadviezen opgesteld. Om tot het beste resultaat te komen is uiterst belangrijk om op de hoogte te zijn van deze adviezen bij het verwerken van de car wrap folies. De verschillende folies hebben immers ieder hun eigen specifieke eigenschappen. Bekijk onze carwrap training

Paint protection films

Tegenwoordig kennen we ook zeer hoogwaardige folies die speciaal gemaakt zijn om lak van de auto nog beter te beschermen tegen mechanische beschadigingen en dat noemen we paint protection films ofwel lak bescherming folies. Dit zijn zeer helder transparante folies die je niet ziet op de ondergrond. Ze zijn wat dikker en sterker dan de gekleurde wrapfolies. Ook hebben deze folies de speciale eigenschap dat ze zelf helend of herstellend zijn bij beschadiging. Dus als er een kras in de paint protection folie komt dan trekt het materiaal zichzelf, bij verwarming, weer samen en zie je de kras niet meer. Deze materialen worden veelal ingezet op dure exclusieve voertuigen en ook in combinatie met wrapfolie om juist deze folie extra te beschermen op de plekken die gevoelig zijn voor beschadiging.